Antiaging vinder frem som aldrig før. Der bruges store summer på alt fra rynkecremer til kirurgiske ansigtsløft for at imødegå hudens aldring.

For at imødekomme den stadigt voksende offentlige efterspørgsel efter at opnå en betydelig, ikke-invasiv hudløftning, er der inden de senere år udviklet behandlinger med fokuseret ultralyd.

På mange måder er fokuseret ultralyd lignende ultralyd anvendt i medicinsk behandling.

Ved fokuseret ultralyd styrer særlige transducere ultralydsenergien til et lille brændpunkt, hvor forhøjede temperaturer kan forårsage vævskoagulation. Den målrettede stråle af ultralydsenergi passerer uden påvirkning gennem huden, hvilket gør det muligt at fokusere på det subkutane væv, såsom dermis og det overfladiske musculoaponeurotiske system (SMAS), hvor protein omkring brændpunktet vil nå over 65 ° C og denatureres inden for millisekunder

Der sondres mellem to primære typer af målrettet ultralyd, der anvendes.

Traditionelt bruges højintensitetsfokuseret ultralyd primært til medicinske anvendelse, såsom non-invasiv behandling af tumorer.

Højintensitetsfokuseret ultralyd kan også bruges til fjernelse af fedtvæv til kropskonturering. For eksempel bruger højintensitetsfokuseret ultralyd til fedtvæv 47-59 J / cm2 energi, en frekvens på ca. 2 MHz, og dybde på 0,6-1,8 cm for at fjerne subkutant fedt og opnå en reduktion i kroppens omkreds.

I modsætning hertil bruger HIFU-Ultratherapy-Hollywood behandlingen mikrofokuseret ultralyd (MFU) meget lavere ultralydsenergi til at behandle de overfladiske lag af huden.

HIFU-Ultratherapy-Hollywood behandling  (MFU) bruger 0,4-1,5 J / mm2 energi, en frekvens på 4-10 MHz og en dybde på 1,5-4,5 mm.

På trods af den meget lavere energi er MFU i stand til at opvarme væv til mere end 60 ° C, hvilket producerer en lille (<1 mm3) termisk koagulation på en dybde op til 4,5 mm inden for det midterste dybe retikulære lag af dermis og subdermis. (se illustration)

Ved at målrette højfokuseret ultralydsenergi i specifikke områder på det dermale og subdermale væv forårsager MFU diskrete termiske koagulationspunkter, uden at beskadige nærliggende væv. MFU er kun afhængig af varme for at opnå dets virkninger på vævet. Målet er at hæve den lokale temperatur til 65 ° C, hvor kollagenkontraktion begynder at forekomme. Udover lokal koagulation forårsager anvendelsen af ​​varme kollagenfibre i det subkutane fedtlag, at blive denatureret. Dette sker ved at bryde intramolekylære hydrogenbindinger, som får kollagenets kæder til at foldes og antage en mere stabil konfiguration, med kortere og tykkere kollagen som resultat, hvilket resulterer i løft og stramning af slap hud.

Udviklingen af ​​MFU gør det muligt at målrette ansigts-SMAS, en ventilatorformet struktur der dækker ansigtet, og forbinder ansigtsmusklerne med dermis. Resultatet er non-invasiv stramning af ansigts- og nakkehud og glattere hud med mindre rynker . For nylig er behandlingsformen FDA godkendt til forbedring af dekolletagens linjer og rynker.

Behandling med MFU kan tilpasses med de tilgængelige transducere på markedet, der kan udsende frekvenser på 10,0 MHz, 7,0 MHz og 4,0 MHz med brændvidde på henholdsvis 1,5 mm, 3,0 mm og 4,5 mm. Sammen kan disse transducere bruges i kombination til at målrette MFU mod dermis (1,5 mm), dyb dermis (3,0 mm) eller det subdermale væv (4,5 mm) inklusive SMAS-laget.

Ref. Goldman, Butterwick, Fitzpatrick, Groff and Fabi: Noninvasive skin tightening: focus on new ultrasound techniques. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4327394/