Forventninger

Behandlingen strammer huden og forbedre hudens elasticitet og spændstighed. Du kan forvente at din hud virker fastere og mere elastisk, samtidig med at der er sket en opstramning af den løse hud. Hvor stor en forbedring der sker, er individuelt, da det afhænger af hvor god den enkeltes hud er til at regenerere. Er huden meget ødelagt af solen eller er du højt oppe i alderen, er hudens evne til at regenerere således nedsat.

Det er vigtigt at huske at behandlingen kun påvirker den yderste ½ cm af huden, og der sker således ikke nogen påvirkning af hudens dybere fedtvæv. Har man tendens til fyldige og store fedtpuder på kinderne eller under hagen, er erfaringen at behandlingen ikke gør den store forskel.

Som nævnt er det først efter 2-3 måneder at man kan vurdere resultatet og forbedringen i din hud, og det endelige resultat ses først efter minimum 6 måneder. Siden vil din hud ældes naturligt og det er derfor vigtigt, at du selv i fremtiden tænker på at beskytte din hud ved en fortsat god hudpleje, så resultatet holder længere. Resultat af en behandling med ultratherapy er ikke som efter et kirurgisk ansigtsløft, men behandlingen udskyder behovet for kirurgi, eller er velegnet til dem der ikke ønsker et kirurgisk indgreb. Behandlingen kan typisk gentages med års mellemrum for at holde huden ung.

 

Risiko og komplikationer

Behandling med fokuseret ultralyd er en meget simpel og sikker behandling. Følger man sikkerhedsforskrifterne og husker nogle simple behandlingsprincipper, er der kun få bivirkninger til behandlingen.

Hyppige bivirkninger (> 1%)

Næsten alle vil opleve en hævelse og ømhed i huden de første par dage efter behandlingen. Hævelsen og ømheden er hudens reaktion på den forbrænding der er sket i de dybe hudlag, og signalere således kun ”at der er sket noget” under huden. Hævelsen er væk inden for en uge, mens ømheden kan vare ved i op til en måned.

Omkring 10 % oplever at der i dagene efter behandlingen kan komme en blålig misfarvning under huden. Jo mere aggressiv behandlingen er, jo større er risikoen for at dette sker. Der er tale om et almindeligt blåt mærke som skyldes at nogle blodkar er bristet i underhuden. Har man tendens til let at få blå mærker, er det snarere reglen end undtagelsen, og man skal derfor forvente denne reaktion. De blå mærker forsvinder som alle andre blå mærker indenfor 1-2 uger.

Sjældne bivirkninger (< 1%)

Er der ikke ordentlig kontakt mellem ultralydshåndstykket og huden kan der opstå små punktformige brandsår i huden. Behandlingen er non-invasiv, men man kan aldrig sige aldrig. Skulle der komme nogle små overfladiske sår vil de hele inden for en uge og ikke efterlade ar.

Der er en sjælden risiko for midlertidig parese (lammelse) af nerverne på hagen. Dette skyldes hævelse i huden omkring de steder hvor nerverne kommer frem fra kraniet. Pareserne undgås ved at markere disse områder før behandlingen påbegyndes, så man ikke behandler her. Derfor er det vigtigt at der inden behandlingen foretages en korrekt markering af ansigtet. Skulle der alligevel komme en parese vil den altid forsvinde igen i takt med at hævelsen fortager sig.