Efter behandling kan dit behandlede område virke som et overfladisk brændesår. Mange klienter oplever øjeblikkelig hvidblegning af området. Det er helt normalt og forekommer ved fordampning af vandmolekyler. Det forsvinder efter nogle timer. Der kan forekomme blå mærker, hævelse, blærer og sårdannelse.

Bemærk nogle grundlæggende retningslinjer til håndtering af disse bivirkninger for at undgå varige bivirkninger.

I de første 3 dage efter behandlingen skal du holde det behandlede område dækket med sterilt og helst vandtæt forbinding eller plaster og beskyttet med et tyndt lag af antibakteriel creme. Efter 3 dage, hold det behandlede område rent og tørt under helingsprocessen. Om nødvendigt skal du rengøre området forsigtigt med mild sæbe og vand og dup det forsigtigt tørt.

Blærer forekommer nogle gange efter laserbehandling og er en del af den naturlige helingsproces. Beskyt området med et tyndt lag af antibakteriel creme i mindst 48 timer efter, at blærerne er dukket op.

Føler du ubehag efter behandlingen, kan du tage almindelig smertestillende, men undgå aspirin (da det kan øge risikoen for blå mærker eller blødning). Du kan anvende kølige og tørre kompresser efter behov efter behandling for at reducere ubehag.

Rør ikke huden hvis der dannes sår. Dette er meget vigtigt for at forhindre ardannelse. Undgå enhver aktivitet (såsom barbering) i det behandlede område, indtil såret er helet.

Du er velkommen til at douche 2 timer efter behandlingen, men undgå højt vandtryk, der rammer det behandlede område. Du må ikke sænke det behandlede område under vand, før alle skorper og blærer er helt helede – det betyder ingen badning eller svømning for at forhindre infektion. Husk at duppe området tørt med rent håndklæde og smør med antibakteriel creme.

Træning og motion er generelt sikkert at udføre efter en behandling, så længe alle andre efterbehandlingsanvisninger er fulgt.

Brug en solblok med SPF 30 eller højere over området i 3 måneder efter behandling, når forbinding/plaster er fjernet. Undgå at bære makeup eller parfumeriet cremer nær det behandlede område i de første 3 dage efter behandlingen.

Kløe er meget almindelig på grund af lasernes dehydrerende virkning. For at undgå kløe i området før det er helet brug forbinding om natten. Hvis området ser smittet ud (gulligt, rødligt) eller har en ekstrem reaktion, kontakt straks din læge.

Behandlingen er helet og det fragmenteret blæk er forsvundet efter ca. 4 til 7 uger afhængigt af efterbehandling, immunsystem og behandlingsniveau- og område. Ar, som kan være hypertrofisk eller endog keloid, kan forekomme, men er meget sjælden. Tab af hudpigment (eller overskudsforøgelse af hudpigment) i det behandlede område kan forekomme, men er midlertidigt i næsten alle tilfælde.